Meny

Genseren satte sinnene i kok - nå trekkes den fra H&Ms hyller

Den oransje genseren til venstre i bildet får dyrevernere til å reagere. H&M har nå fjernet genseren fra butikkene. Foto: Skjermdump fra Change.org.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrevernere har kritisert en hettegenser lansert av Hennes & Mauritz. Det har fått klesgiganten til å trekke plagget fra markedet.

Det var den store skriften som var trykket på genserens bryst som utløste protestene blant dyrevernorganisasjonene og personer som er opptatt av hunders velferd.

På genseren står det "Dogfight in random alley", som oversatt til norsk lyder "hundekamp i et tilfeldig smug".

Klesplagget har vært i salg i H&Ms butikker flere steder i USA og på nettbutikken i Sverige, ifølge den svenske avisen Expressen.

Underskriftskampanje

Det ble startet en underskriftskampanje for å få kleskjeden til å kalle tilbake genserne. Denne er det Candise Nolan-Fine som startet på nettstedet Change.org, med mål om å nå 50.000 underskrifter. I skrivende stund har 43.370 skrevet under på at de er enige i at det er uakseptabelt at H&M har lansert et slikt plagg.

– Jeg ble virkelig opprørt da jeg så genseren. Hundekamp er ingenting et større selskap bør promotere. H&M er et av Sveriges største globale foretak, og de velger å selge disse genserne hvor man risikerer å glorifisere noe så kvalmt. Det er virkelig dårlig, man sender helt feil signaler, sier den svenske dyreverneren Sarah (36) til Expressen.

Kjemper til døden

Arrangerte hundekamper ender ofte i en kamp på liv og død. Slike kamper har blitt arrangert som sport og underholdning siden tidlig på 1800-tallet, men er nå forbudt i de fleste land i verden. Sporten har sin opprinnelse fra de gamle egyptiske, greske og romerske kulturene.

Slåssingen medfører ofte store skader på hundene, deriblant dype kjøttsår, splintrede ben, avrevne kroppsdeler og skade på indre organer.

Mange hunder er også preget av angst og tilbaketrukkethet etter kamp.

– Genseren blir tatt vekk fra alle butikker, inkludert nettbutikkene, sier Amanda Larsson, H&Ms pressekontakt i Sverige, til Expressen.

Populært