Saudi-Arabia: Hariri kan forlate Riyadh når han vil

Saad Hariri (t.v.) sammen med sin bror Bahaa Hariri fotografert i Beirut i februar 2016. Foto: Ap / NTB scanpix
Saad Hariri (t.v.) sammen med sin bror Bahaa Hariri fotografert i Beirut i februar 2016. Foto: Ap / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Libanons statsminister Saad Hariri er fri til å forlate Riyadh når han måtte ønske, påpeker Saudi-Arabias utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saad Hariri, som nylig kunngjorde sin avgang som Libanons statsminister, skal ha takket ja til en invitasjon til å besøke Frankrike. Kilder ved president Emmanuel Macrons kontor opplyste torsdag at statsministeren ventes å ankomme landet i løpet av de kommende dagene.

Samtidig avviser Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir anklager fra Libanons president Michel Aoun, som onsdag sa at saudiaraberne har pågrepet Hariri.

– Dette er falske anklager, sier Jubeir på en pressekonferanse i Riyadh der han understreket at Hariri er i landet helt frivillig.

Hariri har ikke vært i Libanon siden han for tolv dager siden overraskende kunngjorde fra Riyadh at han går av som statsminister. Hariri har selv avvist at han holdes fanget i Saudi-Arabia.

Onsdag inviterte Frankrikes president Hariri og hans familie til å komme på besøk til Frankrike. Macrons hensikt med invitasjonen er å dempe spenningene i Libanon og motbevise ryktene om at Hariri holdes som fange i Saudi-Arabia.

Den franske utenriksministeren Jean-Yves Le Drian er torsdag i Saudi-Arabia for å møte Hariri og Saudi-Arabias konge og kronprins.

Libanons president Aoun har krevd at Hariri kommer tilbake til Libanon før han vil akseptere hans avgang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden