Meny

Saudi-Arabia: Hariri kan forlate Riyadh når han vil

Saad Hariri (t.v.) sammen med sin bror Bahaa Hariri fotografert i Beirut i februar 2016. Foto: Ap / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libanons statsminister Saad Hariri er fri til å forlate Riyadh når han måtte ønske, påpeker Saudi-Arabias utenriksminister.

Saad Hariri, som nylig kunngjorde sin avgang som Libanons statsminister, skal ha takket ja til en invitasjon til å besøke Frankrike. Kilder ved president Emmanuel Macrons kontor opplyste torsdag at statsministeren ventes å ankomme landet i løpet av de kommende dagene.

Samtidig avviser Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir anklager fra Libanons president Michel Aoun, som onsdag sa at saudiaraberne har pågrepet Hariri.

– Dette er falske anklager, sier Jubeir på en pressekonferanse i Riyadh der han understreket at Hariri er i landet helt frivillig.

Hariri har ikke vært i Libanon siden han for tolv dager siden overraskende kunngjorde fra Riyadh at han går av som statsminister. Hariri har selv avvist at han holdes fanget i Saudi-Arabia.

Onsdag inviterte Frankrikes president Hariri og hans familie til å komme på besøk til Frankrike. Macrons hensikt med invitasjonen er å dempe spenningene i Libanon og motbevise ryktene om at Hariri holdes som fange i Saudi-Arabia.

Den franske utenriksministeren Jean-Yves Le Drian er torsdag i Saudi-Arabia for å møte Hariri og Saudi-Arabias konge og kronprins.

Libanons president Aoun har krevd at Hariri kommer tilbake til Libanon før han vil akseptere hans avgang.

Populært