DØMT:

Her sprayer han syre i en fullpakket London-nattklubb

Se video.

22 mennesker ble skadd i syreangrepet mot London-nattklubben i april. – En barbarisk og feig handling, sier London-politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble en 25 år gammel britisk mann dømt for nattklubb-angrepet øst i London 17. april. Straffeutmålingen skjer i desember.

«Den første mannen faller til gulvet i smerte, og Collins fortsett med å sprøyte innholdet i flasken to ganger til. Ofre har beskrevet hvordan de så «damp» stige opp omkring dem, og kjente en gjennomtrengende kjemisk duft som gjorde at mange fikk kvelningsfornemmelser» , skriver London-politiet i sin redegjørelse.

Den dømte, ekskjæresten til en britisk reality-tv-kjendis, har blitt navngitt av politi og britiske medier som Arthur Collins.

25-åringen ble filmet av overvåkningskameraer på utestedet Mangle E8, øst i London 17. april, da han ifølge politiets gjennomgang grep en flaske med væske fra baklomma til en uidentifisert mann, og kylte den i ansiktet til en annen han sto og kranglet med, «uten hensyn til de andre gjestene i umiddelbar nærhet».

Totalt 22 mennesker meldte om skader til politiet, 16 av dem fikk alvorlige brannskader ved angrepet.

Les også: Angrep med giftig spray i London var ikke terror

– Sprayet vilt rundt seg

Stillbilde fra overvåkingsvideoen.
Stillbilde fra overvåkingsvideoen.

– Collins dro til klubben denne natten med en flaske med en giftig substans, men hensikt å bruke den til å volde andre alvorlig skade. Han sprayet væsken vilt omkring seg på et sted med mange mennesker, vel vitende om at dette kunne utgjøre en fare for mange mennesker. Det var en barbarisk og feig handling, sier politiinspektør Simon Laurence ifølge London-politiets pressemelding.

Dommen falt mandag i Wood Green Crown Court etter en fem uker lang rettssak. Straffeutmålingen er planlagt 19. desember ved samme domstol. (Crown Court tilsvarer tingrett i det norske systemet, og er førsteinstansdomstol i straffesaker i England og Wales).

Det var ikke mulig for politiet å fastslå hva slags syre som ble brukt i angrepet, men den hadde tilsvarende PH-verdi som saltsyre.

Syreangrep har blitt skremmende vanlig i London. Lokalt politi uttalte i forbindelse med en serie angrep i sommer at antall syreangrep har økt fra 261 i byen i 2015 til 454 i 2016. Bydeler øst i London later også til å være sterkt overrepresentert, ifølge tidligere artikler om angrepene.

Les også: Fem syreangrep på 72 minutter i London

– Beslagla cannabis og tåregass

Collins la på flukt etter angrepet ved nattklubben Mangle E8 øst i London, men ble sporet opp i Northamptonshire fem dager etter angrepet. Da politiet ransaket mannens hjem tok de også beslag i cannabisplanter, et elektrosjokkvåpen og to sprayflasker med tåregass.

Retten dømte Collins for fem tiltalepunkter om forsettlig kroppsskade, og ni punkter om kroppsskade mot ytterligere 14 personer.

«Collins, som også fikk brannskader, ble ifølge politiets redegjørelse værende nærmere en time igjen på åstedet. Han har blitt filmet etter angrepet mens han lo til å le og spøke, samtidig som fornærmede (…) desperat søkte seg til sykehus for hjelp», skriver politiet.

En medtiltalt 21-åring ble frikjent.

Øvrige kilder: BBC News, NTB.

Les også: Amerikanske turister angrepet med syre i Frankrike

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden