Meny

Bush senior anklages for å ha befølt jenter og kvinner

Tidligere president George Bush anklages for å ha befølt flere kvinner, den yngste en jente på 16 år. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: David J. Phillip / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem kvinner har til nå stått fram og anklaget tidligere president George Bush (93) for å ha befølt dem, blant dem en som var 16 år gammel da det skjedde.

Rosly Corrigan er den siste som har stått fram og anklaget den tidligere presidenten for overgrep. I et intervju med Time forteller hun at hun som 16-åring poserte på et bilde med Bush. Dette skjedde da den daværende presidenten møtte en gruppe CIA-offiserer utenfor Houston, blant dem faren hennes.

Da bildet skulle tas, sto hun ved siden av presidenten, som ifølge henne la hånden på baken hennes og kløp til.

Les også:   #metoo-kampanjen fra sosiale medier til Stortinget

Time har snakket med sju personer som bekrefter at Corrigan opp gjennom årene har fortalt dem om hendelsen.

Den tidligere presidentens talsmann Jim McGrath sier til Time at Bush beklager «til enhver han måtte ha fornærmet under en fotoseanse».

McGrath har tidligere bekreftet at Bush «har klappet kvinner på baken på en måte han mente var godlynt».

Bush er 93 år gammel og er i dag svært svekket av Parkinsons sykdom.

Corrigan er den femte kvinnen som hevder å ha blitt befølt av George Bush. En av dem, skuespilleren Heather Lind, fortalte i oktober at det skjedde for bare fire år siden. Bush satt da i rullestol.

Les også:  Forsker om effekten av #metoo: – Det må mer til for å skape endringer

– Han håndhilste ikke, han tok på meg bakfra med kona Barbara Bush ved sin side. Han fortalte en grov vits. Deretter, mens vi alle ble fotografert, tok han på meg på nytt, fortalte hun til Time.

Populært