Faren pågrepet etter drap på treåring i Finland

Lys og en teddybjørn er lagt ned ved lekeplassen i Borgå i Finland der en tre år gammel gutt ble knivdrept mandag.
Lys og en teddybjørn er lagt ned ved lekeplassen i Borgå i Finland der en tre år gammel gutt ble knivdrept mandag. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren til treåringen som ble knivstukket på en lekeplass i Borgå i Finland, ba i august om besøksforbud for guttens far, som er pågrepet for drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ble varslet tidlig mandag morgen om en voldshendelse ved en lekeplass i sentrum av Borgå, rundt 50 kilometer nordøst for Helsingfors.

Da patruljen kom fram til stedet, fant de en mann som var i ferd med å knivstikke en tre år gammel gutt. Mannen ble overmannet og lagt i bakken, og den lille gutten ble raskt fløyet til sykehus med luftambulanse. Livet sto ikke til å redde.

Den pågrepne mannen, som er en fransk statsborger i 40-årene, var ifølge politiet guttens far. Han skal ifølge finske medier ha kommet til Finland i 2011, men ble separert fra barnets mor i mars i år.

Treåringens mor ba om besøksforbud for mannen i august. Søknaden ligger fortsatt til behandling i Östra Nylands tingrett.

Mandag morgen skal mannen ha hentet treåringen med makt i hjemmet, for deretter å ta ham med seg til lekeplassen.

Ifølge den finske avisa Helsingin Sanomat ble den pågrepne mannen for noen år siden dømt for å ha mishandlet et annet barn. Mannen tilsto da i retten at han hadde slått barnet med et belte flere ganger.