Hundrevis demonstrerte i Hollywood

#metoo-kampanjen ble startet av den amerikanske skuespilleren Alyssa Milano etter at en rekke kvinnelige skuespillere sto fram og fortalte at de hadde blitt utsatt for seksuell trakassering, voldtekt og andre overgrep fra Weinstein.
#metoo-kampanjen ble startet av den amerikanske skuespilleren Alyssa Milano etter at en rekke kvinnelige skuespillere sto fram og fortalte at de hadde blitt utsatt for seksuell trakassering, voldtekt og andre overgrep fra Weinstein. Foto: Damian Dovarganes / AP

Hundrevis av demonstranter samlet seg i hjertet av Hollywood søndag for å protestere mot seksuell trakassering og overgrep på arbeidsplassen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«#MeToo», «Ta tilbake arbeidsplassen», og «Ingen stillhet, ingen hemmeligheter, ingen skam» prydet plakatene til demonstrantene som gikk fra Dolby Theatre, der Oscar-utdelingen finner sted hvert år, til Hollywood Boulevard i Los Angeles.

Protestmarsjen fant sted i kjølvannet av de mange anklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein.

Kampanjen har også ført til beskyldninger mot en rekke personer i andre miljøer, blant annet innen britisk politikk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden