Meny

Småfly på avveie stanset forsyningstokt til romstasjon

Rakettoppskytingen ble avbrutt fordi et småfly dukket opp i nærheten av basen. Foto: Steve Helber / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En planlagt oppskyting av nye forsyninger til den internasjonale romstasjonen måtte utsettes da et småfly forvillet seg inn i området nær rakettbasen.

En ubemannet rakett med forsyninger til romstasjonen skulle etter planen sendes opp fra østkysten av USA lørdag. Alt var klart da det ble oppdaget at et småfly befant seg i nærheten av basen i delstaten Virginia.

Dermed ble hele operasjonen utsatt til søndag morgen, opplyser romfartsorganisasjonen NASA. Flyet befant seg på 150 meters høyde, rundt ti kilometer utenfor kysten.

Om bord i kapselens om skal sendes opp til den internasjonale romstasjonen er det blant annet verktøy og instrumenter til romstasjonen. Astronautene som går i bane rundt jorden, skal også få et såkalt VR-kamera – virtuell virkelighet – som skal brukes i forbindelse med en TV-dokumentar.

– Bortsett fra en liten risiko for skyer rundt 2.000 fot (600 meter) over bakken, ser forholdene ypperlige ut og det er foreløpig ingenting ved været som gir grunn til bekymring, sier NASA om det nye oppskytingstidspunktet en drøy halvtime etter soloppgang søndag.

Populært