Meny

Trump sier han har tillit til USAs etterretning

USAs president Donald Trump var i Hanoi, Vietnam, denne uken. Da ville han ikke gi et klart svar på om han trodde Putins påstand om at Russland ikke hadde blandet seg inn i valget, var korrekt. Foto: Kham / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Donald Trump sier han har «stor tiltro» til amerikansk etterretning tross tidligere skepsis til påstandene om russisk innblanding i valget i fjor.

På en pressekonferanse i Hanoi sa Trump at han er overbevist om at de amerikanske etterretningsorganisasjonene «for tiden ledes av svært bra folk».

– Jeg har stor tiltro til våre etterretningsorganisasjoner, la han til.

Kommentaren kommer bare en dag etter at han kom med et spark til tidligere etterretningssjefer og beskyldte Demokratene for å forsøke å sabotere forholdet mellom USA og Russland.

I helgen møtte Trump sin russiske kollega Vladimir Putin.

– Han sa at han absolutt ikke blandet seg inn i valget vårt, fortalte Trump etterpå til pressefolk på presidentflyet Air Force One. Han ville samtidig ikke gi et klart svar på om han trodde Putins påstand var korrekt.

– Jeg tror virkelig at når han sier det til meg, så mener han det.

Trump presiserte senere at han tror Putin selv ikke tror russerne blandet seg inn.

– Når det gjelder hvorvidt jeg tror på det, så er jeg på linje med våre organisasjoner, særlig slik de er satt sammen under dagens ledelse, forklarte presidenten før han la til at han ikke hadde tenkt å gå inn i en diskusjon om saken mens kameraer og mikrofoner fanger opp alt.

Populært