Meny

Trump hilste på Putin i Vietnam

Presidentene Vladimir Putin og Donald J. Trump hadde et meget kort møte i Vietnam. Foto: Mikhail Klimentyev/sputnik/kremlin / Pool / EPA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands og USAs utenriksministere holdt et kort møte i Vietnam lørdag morgen. Donald Trump og Vladimir Putin hilste da det skulle tas «familiebilde».

Sergej Lavrov og Rex Tillerson møttes i Da Nang i forbindelse med APEC-toppmøtet som pågår i byen. De to møttes på hotellet Furama, melder nyhetsbyrået Tass.

Det var allerede i forkant av toppmøtet for land i Asia og Stillehavsregionen snakk om at de to utenriksministrene skulle treffes mens de var i Vietnam. En stund så det også ut til at det kunne bli et møte mellom presidentene Vladimir Putin og Donald Trump, men dette ble avvist av Det hvite hus fredag morgen.

Det ble likevel tid til å utveksle noen ord og et håndtrykk da det ble tatt gruppebilde – det såkalte familiebildet – av deltakerne på toppmøtet.

Etterpå opplyste russiske myndigheter at Trump og Putin vil komme med en felles uttalelse om Syria, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Innholdet i uttalelsen er foreløpig ikke kjent.

Populært