Rettssak etter MC-skyting kjent ugyldig

Juryen i en sak om et skyteoppgjør mellom amerikanske MC-gjenger sto bom fast etter 14 timers diskusjon. Da erklære dommeren rettssaken ugyldig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken gjelder et oppgjør mellom Bandidos og en rivaliserende MC-gjeng for to år siden i byen Waco i Texas. Ni personer ble drept da de to gruppen barket sammen, noe som gjør det til det verste MC-gjengoppgjøret i amerikansk historie.

Den lokale Bandidos-lederen er tiltalt for å ha kontrollert en kriminell gjeng og drevet organisert kriminalitet. Christopher «Jake» Carrizal har i retten forklart at det var den andre gjengen – Cossacks – som startet bråket den aktuelle kvelden.

14 timer etter at juryen trakk seg tilbake for å avgjøre skyldspørsmålet, opplyste den at diskusjonen var helt fastlåst og at det ikke var utsikter til å bli enige om en kjennelse. Dermed ble saken kjent ugyldig av dommer Matt Johnson. Det betyr ikke at Carrizal blir frifunnet, men at saken må opp for retten på nytt.

Dommerens avgjørelse skaper usikkerhet rundt sakene til flere andre som er tiltalt etter den samme konflikten. Eksperter hadde forberedt seg på å bruke saken mot Carrizal som en rettesnor og en indikasjon på hvor gode beviser påtalemyndigheten hadde mot de involverte.

Aktuelt:

Beryktet MC-gjeng legger ned i Norge

Tidligere Bandidos-topp: – Hele poenget var å skremme Imram Saber

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden