Al Gore er klimaoptimist på amerikanernes vegne

Al Gore tror amerikanerne fortsatt er engasjert i kampen mot klimaendringer, tross signalene fra den sittende regjeringen.
Al Gore tror amerikanerne fortsatt er engasjert i kampen mot klimaendringer, tross signalene fra den sittende regjeringen. Foto: Mikayla Whitmore / AP

Tross trusler fra USAs president Donald Trump om å trekke landet ut av Parisavtalen, er tidligere visepresident Al Gore optimistisk på landsmennenes vegne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan fortelle deg at landet generelt er på vei framover. Vi kommer til å seire, sa Gore etter at han hadde vist fram sin seneste film om klimaendringer under FNs klimakonferanse i Bonn i Tyskland.

Gore og FNs klimapanel mottok i 2007 Nobels fredspris for innsatsen for å skape og spre større kunnskap om menneskeskapte klimaendringer

– Verdenen vår er nå i de tidlige stadiene av en bærekraftig revolusjon som har det samme omfanget og størrelsen som den industrielle revolusjonen, samt hastigheten til den digitale revolusjonen, sa Gore fredag.

Trump har erklært at han vil trekke USA ut av Parisavtalen. I tillegg til å ha utnevnt klimaskeptikere til flere viktige stillinger, forsøker han å fjerne en lang rekke lover og reguleringer som beskytter miljøet. Gore har likevel troen på at flertallet av landsmennene er engasjert i kampen mot klimaendringer.

– Jeg er optimistisk, sa Gore.

Aktuelt:

Trump-tilhengere begynner å tro på menneskeskapte klimaendringer

2017 kan bli blant de tre varmeste årene som er dokumentert

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden