Kilder: Mueller etterforsker mulig avtale mellom Flynn og Tyrkia

Spesialetterforsker og tidligere FBI-sjef Robert Mueller.
Spesialetterforsker og tidligere FBI-sjef Robert Mueller. Foto: Charles Dharapak / AP

Robert Mueller gransker en påstått hemmelig avtale mellom Tyrkia og USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, ifølge flere medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder med kjennskap til spesialetterforsker Robert Muellers arbeid, beskriver saken overfor avisa Wall Street Journal og TV-stasjonen NBC.

Mueller undersøker om Flynn diskuterte muligheten for en hemmelig avtale med tyrkiske tjenestemenn i desember i fjor. Avtalen dreide seg angivelig om at Flynn skulle sørge for å få den omstridte tyrkiske predikanten Fethullah Gülen sendt ut av USA og tilbake til Tyrkia.

Dette skulle angivelig skje etter at Donald Trump hadde overtatt som president og Flynn var innsatt som USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver – i bytte mot flere millioner dollar.

Påstandene er ikke bekreftet, og Muellers hovedoppgave er å etterforske Russlands antatte forsøk på å påvirke det amerikanske presidentvalget i fjor.

Gülen, som bor i USA, anklages av den tyrkiske regjeringen for å ha stått bak det mislykkede militærkuppet i Tyrkia i fjor. Tyrkiske myndigheter har gjentatte ganger krevd å få ham utlevert fra USA.

Flynn måtte gå av som nasjonal sikkerhetsrådgiver etter bare noen uker etter avsløringer om at han hadde kommet med feilaktige opplysninger om sin kontakt med Russlands ambassadør i USA.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden