Hizbollah-medier: IS-leder observert i syrisk by

IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi under en seremoni i en irakisk moské. Bildet er hentet fra en video som ble offentliggjort av IS i juli 2014. Foto: AP / NTB scanpix
IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi under en seremoni i en irakisk moské. Bildet er hentet fra en video som ble offentliggjort av IS i juli 2014. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi skal ha blitt observert i den syriske byen Albu Kamal, der det fortsatt meldes om kamper mellom IS og regimevennlige styrker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en nyhetstjeneste drevet av den sjiamuslimske, libanesiske Hizbollah-militsen som fredag meldte at al-Baghdadi er sett i byen, som ligger like ved grensen til Irak.

Det står ingenting i meldingen om hvorvidt Baghdadi er blitt tatt til fange, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

IS-lederen er ikke blitt sett offentlig på lang tid, og det er flere ganger blitt meldt at han enten er såret eller drept. Meldingene er imidlertid ikke blitt bekreftet.

Det var al-Baghdadi som utropte et kalifat i den irakiske byen Mosul sommeren 2014.

Albu Kamal ligger like ved grensen til Irak og var den siste IS-kontrollerte byen i Syria. Tidligere har IS mistet kontrollen over alle byer de har kontrollert i Irak.

Hizbollah-militsen har denne uken deltatt i kamper om byen sammen med syriske regjeringsstyrker. Torsdag meldte den syriske hæren at den hadde kontroll over Albu Kamal, men seieren ser ut til å ha vært kortvarig. Fredag meldte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at IS har greid å ta tilbake over 40 prosent av byen etter et angrep torsdag kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden