Meny

USA med nye sanksjoner mot Venezuela

Venezuelas president Nicolas Maduro. Foto: Sidali Djarboub / AP / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA innfører nye sanksjoner mot regjeringen til Venezuelas president Nicolás Maduro.

Den siste pakken med sanksjoner er rettet mot ti tjenestemenn, sittende og tidligere, som anklages for korrupsjon og maktmisbruk mot opposisjonen. USA mener også at regionalvalget i forrige måned var preget av juks. Blant de ti er det flere tidligere ministre.

De amerikanske tiltakene blir innført samtidig som EUs medlemsland forbereder innføring av våpenembargo mot regimet i Venezuela. USAs tiltak betyr at alle midler de ti har i USA, blir frosset og at amerikanske selskaper og personer ikke kan ha noe med disse ti å gjøre.

– Regjeringen i Venezuela fortsetter å overse folkets vilje, og vårt budskap er like klart: USA vil ikke være passiv tilskuer til at Maduro-regimet ødelegger den demokratiske samfunnsordenen og velstanden i Venezuela, heter det i en uttalelse fra finansminister Steven Mnuchin.

Populært