Mange omkom da buss med pilegrimer kjørte av veien i Pakistan

<p>Smog har skapt trøbbel på veiene i Pakistan de siste dagene, slik som her i Peshawar. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB scanpix</p>
Smog har skapt trøbbel på veiene i Pakistan de siste dagene, slik som her i Peshawar. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB scanpix Foto: Muhammad Sajjad / AP

Minst 27 personer mistet livet da en buss kjørte av veien utenfor Pakistans hovedstad Islamabad. Om bord i bussen var pilegrimer på vei til en religiøs samling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskapene opplyser at rundt 50 personer ble skadd i hendelsen. De får behandling ved et sykehus i byen Rawalpindi.

Ulykken fant sted sent onsdag kveld. En av forklaringene på at bussen kjørte av veien, kan ifølge tjenestemenn være en tykk smog som har lagt seg over veiene i landet.

Dårlige veier og kjøretøy, uforsvarlig kjøring og svak transportregulering regnes som årsakene til at flere tusen mennesker dør på pakistanske veier hvert år. I en rappor t fra Verdens helseorganisasjon (WHO) fra 2015, ble det registrert rett i underkant av 10.000 trafikkdødsfall i Pakistan.

Også i India har helsefarlig luftforurensing skapt trøbbel, og myndighetene har besluttet å stenge skoler ut uka.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden