Pakistansk kvinne skal ha drept 17 med gift

21 år gamle Asiya Bibi og kjæresten Shahid Lashari er pågrepet, anklaget for å ha forgiftet melk som tok livet av Bibis ektemann og 16 andre familiemedlemmer. Foto: AP / NTB scanpix
21 år gamle Asiya Bibi og kjæresten Shahid Lashari er pågrepet, anklaget for å ha forgiftet melk som tok livet av Bibis ektemann og 16 andre familiemedlemmer. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pakistansk politi har siktet en ung kvinne som ble tvangsgiftet i september, for å ha drept 17 familiemedlemmer med gift.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge politiet i Punjab-provinsen forgiftet 21 år gamle Asiya Bibi i forrige måned ektemannens melk, som han ikke drakk.

Uvitende om at melken var forgiftet, blandet Bibis mor den med lassi, en tradisjonell indisk yoghurtdrikk, og serverte den til 27 stykker under en familiesammenkomst.

Alle som drakk ble akutt syke og 17 mennesker er nå døde, blant dem Bibis ektemann Mohammad Amjad, opplyser den lokale politisjefen Zulifiqar Ali.

Asiya Bibi og en mann som politiet omtaler som elskeren hennes ble raskt pågrepet, og onsdag ble tanten hennes også pågrepet. Hun skal ha hjulpet 21-åringen med å skaffe til veie giften som ble benyttet.

Tvangsekteskap og barneekteskap er vanlig i Pakistan, særlig på landsbygda.