Meny

Apollo-astronaut Dick Gordon er død

Richard «Dick» Gordon tilhørte en eksklusiv klubb av menn som reiste til månen på 1960- og 1970-tallet. Foto: AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Richard «Dick» Gordon, en av 24 astronauter som var med på NASAs måneferder, er død. Han ble 88 år gammel.

Selv om Gordon ikke fikk satt sin fot på månens overflate, men sirklet rundt månen mens kollegene Charles Conrad og Alan Bean landet, ble han i 1969 medlem av en svært eksklusiv klubb. Så langt har bare 24 mennesker tatt turen til månen; halvparten av dem har gått på månen, og halvparten har sirklet rundt.

Fra en jobb som testpilot i den amerikanske marinen sluttet Gordon seg til NASA i 1963. Han var pilot på en gemini-ferd og på Apollo 12-ekspedisjonen i november 1969, fire måneder etter at Neil Armstrong ble førstemann på månen. Til sammen tilbrakte Gordon 13 dager i verdensrommet. Mens Bean og Conrad tilbrakte sine 31 timer på jordens naturlige satellitt, tok Gordon bilder fra romkapselen og var på utkikk etter landingsplasser for senere ekspedisjoner.

Den pensjonerte astronauten døde i hjemmet sitt i California mandag.

Populært