Meny

Et helt kvartal i Stockholm truet av brann

To personer ble sendt til sykehus med røykskader etter brannen. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannmannskapene i Stockholm sliter med å få kontroll over en brann i en bygård ved Stureplan, og tirsdag ettermiddag truet den et helt kvartal.

To mennesker er sendt til sykehus med røykskader etter brannen som brøt ut tirsdag morgen, og brannmannskapene frykter at bygningen skal rase sammen.

– Selve bygningen der brannen startet er totalskadd, sier Kjell Lindgren ved Stockholm-politiet til TT.

Et stort område er avsperret, og flere bygårder i nabolaget ble evakuert utover dagen på grunn av rasfaren.

Flammene har spredt seg til flere bygårder, og nesten et helt kvartal var tirsdag ettermiddag truet av brannen. Røyken fra brannen la seg over store deler av Stockholm.

VIDEO: Svenske Nyheter 24 rapporterer fra stedet.

Ikke fare for allmennheten

predningsfaren var utover ettermiddagen fortsatt stor, og brannmannskapene konsentrerte seg derfor om å hindre at flammene når flere bygninger.

Det lå et sveiseverksted og ni leiligheter i gården der brannen oppsto. En gassflaske i bygningen eksploderte på formiddagen, men ingen ble skadd.

– Området er avsperret slik at det ikke er noen fare for allmennheten, sier Toni Frank ved Stockholm-brannvesenets redningssentral.

Gatene i det avsperrede området er stengt for trafikk og blir neppe åpnet før tidligst klokken 22 tirsdag kveld. Brannmannskapene er ventet å fortsette på stedet gjennom hele kvelden og muligens inn i natten, opplyser Frank.

Brannen startet ifølge Aftonbladet i bygningens tak tirsdag morgen. Brannårsaken er ikke kjent. Politiet etterforsker brannen som mulig ildspåsettelse.

Populært