Meny

Dødstallene stiger etter tyfonen Damrey i Vietnam

Så langt er 49 personer bekreftet omkommet og 27 personer savnet etter tyfonen Damrey. Mange bysentre har oversvømmelser på 1,5 meter. Bildet er tatt i en oversvømt gate i Hoi An mandag. Foto: Hau Dinh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 49 personer omkom da tyfonen Damrey rammet kysten av Vietnam. 27 personer er savnet.

Over 35.000 mennesker, blant dem mange utenlandske turister, ble evakuert før tyfonen traff land på den sentrale delen av kysten lørdag. Tyfonen har brakt med seg kraftig regnvær og vindhastigheter på 36 meter i sekundet, opplyser vietnamesiske myndigheter.

Ekstrem nedbør den siste uken har ført til oversvømmelser på over 1,5 meter i mange byer, og enkelte områder er derfor uten veiforbindelse.

Myndighetene i Khanh Hoa-provinsen, der den populære strandbyen Nha Trang ligger, melder om 23 døde.

I byen Hoi An skal tusenvis av turister stå fast på grunn av været. Også Hue, den gamle keiserlige hovedstaden, er oversvømt.

Det kraftige regnet fortsetter, og mandag morgen advarte myndighetene om at vannmagasinene som samler opp nedbøren nesten er fulle, og står i fare for å briste.

Stormen skal ha ødelagt rundt 23.000 hus og skadd 40.000 andre. Kraftledninger og trær er også revet ned av vinden. Ti lasteskip og nesten 1.300 fiskebåter har sunket.

Damrey rammet dager før den globale APEC-konferansen skal avvikles i landet. Den kinesiske presidenten Xi Jinping, USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin er blant dem som skal delta.

Populært