Saudiarabisk prins omkom i helikopterstyrt ved Jemens grense

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den saudiarabiske prins Mansour bin Moqren og sju andre personer omkom i en helikopterstyrt ved Jemens grense.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter det saudiarabiske innenriksdepartementet overfor nyhetsbyrået AP.

Nyhetskanalen Al-Ekhbariya melder at det er prins Mansour bin Moqren, viseguvernør i provinsen Asir, som er omkommet. Ifølge kanalen var flere av de sju andre personene som var om bord, tjenestemenn.

Helikopterstyrten fant sted omkring 840 kilometer sørvest for hovedstaden Riyadh. Prins Mansour var på tur for å se på flere prosjekter i nærheten av byen Abha da helikopteret styrtet. Det er foreløpig uklart om hendelsen er en ulykke eller om helikopteret ble skutt ned.

En regional koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014. Hendelsen lørdag er ikke kommentert fra offisielt hold hos houthi-opprørerne i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saudi-Arabias kongefamilie har anslagsvis 15.000 medlemmer, men den største makten er konsentrert hos et fåtall av dem. Kronprins Mohammed bin Salman, sønn av kong Salman, er den mektigste av dem.

Søndag ble elleve prinser og en rekke ministre pågrepet i det myndighetene i Saudi-Arabia kaller en storstilt aksjon mot korrupsjon.