Meny

Hundrevis av havskilpadder funnet døde i El Salvador

Se video fra El Salvador over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene anslår at mellom 300 og 400 havskilpadder er funnet døde utenfor kysten av El Salvador den siste uken. Årsaken er foreløpig ukjent.

Mellom 300 og 400 døde havskilpadder av ulike arter har blitt funnet omtrent 12 kilometer utenfor kystlinjen til byen Jiquilisco i El Salvador.

Det første funnet ble gjort 28. oktober, ifølge National Geographic . Men det var først torsdag denne uken at myndighetene offentliggjorde det makabre funnet via en melding på Twitter fra landets departement for klima, miljø og naturressurser.

Har ikke konstatert årsak

Foreløpig har ikke myndighetene klart å konstatere årsaken for massedøden. National Geographic skriver at en prosess med å samle inn informasjon pågår i landet, og at lite informasjon om hendelsen er gjort tilgjengelig for offentligheten på dette stadiet.

David Barahona er ordfører i Jiquilisco. Han tror miljøkriminelle eller uredelige fiskere kan stå bak. Ordførerens teori er at noen har kastet en form for hjemmelagde bomber i havet.

– Det aner meg at det kanskje kan være tilfelle, og at i det området var det havskilpadder som døde. Det hender at uansvarlige mennesker kaster bomber for å fiske. Eller så kan det hende det skyldes høye nivåer av forurensing i området, sier ordføreren i Jiquilisco under en pressekonferanse, ifølge AP.

Les også: Oppdaget 915 mynter i magen til skilpadde

Massedød i 2013 og 2016

Lignende tilfeller av massedød blant havskilpadder fant sted både i 2013 og 2016, hvor henholdsvis 200 og 120 skilpadder ble funnet døde, ifølge National Geographic.

Den gangen var årsaken en kraftig algeoppblomstring så omfattende at den ble giftig for havskilpadder, skriver det amerikanske tidsskriftet på sin nyhetsside.

Les også:

Studie: – En menneskeskapt masseutryddelse av arter er i gang

Millioner av fugler drept ulovlig på Kypros

– Våre handlevaner skader truede arter

Samarbeidsråd ber om fortgang i artsvern

Populært