Tyfon har tatt livet av minst 27 mennesker i Vietnam

Se video av tyfonens herjinger over.

Tyfonen Damrey hamrer løs på den vietnamesiske kysten. Så langt har minst 27 mennesker mistet livet. Minst 22 er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 35.000 mennesker, blant dem utenlandske turister, ble evakuert før tyfonen traff land langs den sentrale delen av kysten lørdag. Tyfonen har brakt med seg kraftig regnvær og vindhastigheter på 36 meter i sekundet, opplyser vietnamesiske myndigheter.

Så langt er det meldt om 27 omkomne og minst 22 savnede. 17 av de savnede er besetningsmedlemmer på flere lasteskip som kantret utenfor kysten av provinsen Binh Dinh. 74 andre besetningsmedlemmer ble reddet i land.

Verst rammet er kystprovinsen Khanh Hoa lenger sør, hvor byen Nha Trang med sin berømte hvite strand ligger. Der har 16 personer mistet livet og ti blitt skadd.

Tyfonen har gjort omfattende skader. Tusenvis av hustak er blåst av, trær og strømmaster har blåst ned. Rundt 300 fiskebåter er sunket eller ødelagt, og det omfattende skader på 44.000 hektar med rismarker og andre avlinger. Over 600 hus er helt ødelagt, mens mer enn 40.000 hus har fått skader. Det er meldt om omfattende strømbrudd i Binh Dinh og skolebarn har blitt beordret til å holde seg hjemme.

Tyfonen Damrey er den andre som rammer Vietnam på én måned. Rundt 75 personer mistet livet, og 28 er fortsatt savnet etter flom og oversvømmelser som ble utløst av forrige tyfon.

Regnet er ventet å vare til tirsdag. Tre dager senere skal USAs president Donald Trump delta på møtet i Samarbeidsorganisasjonen for land i Asia og Stillehavsregionen (APEC) som arrangeres i kystbyen Da Nang.

Personvernpolicy