Meny

Kunstig intelligens har fått beboerbevis i Tokyo

Det populære ungdomsstrøket Shibuya i Tokyo i Japan. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten Shibuya Mirai, som ikke finnes i fysisk form, men som egentlig er et dataprogram basert på kunstig intelligens, har fått offisielt beboerbevis i Tokyo.

Kunstig intelligens-programmet (AI) framstår som en pratsom sju år gammel gutt og er nå dermed offisielt del av befolkningen i Tokyo-bydelen Shibuya. Det er første gang i Japan at kunstig intelligens inngår i et beboerregister, og trolig også første gang i verdenshistorien.

Valg av bydel er ikke tilfeldig. Shibuya er populært blant byens motebevisste og trendy innbyggere. Bydelen er også kjent for det verdensberømte fotgjengerfeltet omringet av store reklameskilt og svære skjermer, og som utstillingsvindu for Japans teknologiindustri.

Les også: Elon Musk: – Den største faren sivilisasjonen vår står overfor

Navnet Mirai betyr «framtid» på japansk, og AI-programmet framstår som en førsteklassing. Folk kommuniserer med Shibuya Mirai via tekst. Han kan svare på meldinger og foretar små endringer på selfie-bilder som han sender fra seg.

– Hans hobbyer består av å ta bilder og å observere folk. Og han elsker å snakke med folk. Snakk med ham om hva som helst, heter det i en uttalelse via Microsoft, som har deltatt i utviklingen av AI-programmet.

Det er ikke bare trivielle og morsomme ting som er formålet. Prosjektet har som mål å gjøre bydelens lokale administrasjon mer synlig og kjent for byens befolkning, og vil også fungere som en kanal der offentlig ansatte får mer kjennskap til innbyggernes meninger.

Les også:

Kjent professor: Vi må forlate jorden om 100 år

Hawking: – Menneskeheten risikerer selvutslettelse

Populært