Meny

Flyktninghjelpen svindlet av lokalt ansatte i Afghanistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en internkontroll i Flyktninghjelpen ble det oppdaget at lokalt ansatte på Kabul-kontoret hadde svindlet organisasjonen for store summer, ifølge VG.

To ansatte ved Flyktninghjelpens kontor i den afghanske hovedstaden svindlet organisasjonen for 46.458 dollar i 2016, skriver VG. Det tilsvarer rundt 390.000 norske kroner med datidens kurs.

– De to ansatte har forfalsket underskrifter ved noen reiseutbetalinger og elektrisitetsregninger, samt operert med inflaterte priser i forbindelse med innkjøp til drift og utført vedlikeholdsarbeid, skriver Berit Faye-Petersen, antikorrupsjons- og etterforskningsrådgiver i Flyktninghjelpen, i en epost til avisa.

Av pengene de to ansatte svindlet til seg, var 101.000 kroner knyttet til prosjekter dekket av Utenriksdepartementet. Rundt 41.000 kroner var til prosjekter dekket av Norad.

Etter grundig etterforskning har de to ansatte fått sparken. Faye-Petersen sier Flyktninghjelpen har foretatt nye risikoanalyser ved landkontoret i Afghanistan. De ansatte har også fått ekstra antikorrupsjonstrening.

Pressetalsperson Ingrid Kvammen Ekker i Utenriksdepartementet skriver i en epost til VG at departementet anser saken som fulgt opp på en god måte av Flyktninghjelpen.

Den norske hjelpeorganisasjonen hjelper folk på flukt over hele verden og har over 6.000 ansatte.

Populært