Meny

Tidligere flykaprer ble katteelsker - nå er han fengslet i Sverige

I 1993 kapret en russisk mann et russisk inneriksfly på vei til St. Petersburg og tvang det til å lande på Arlanda flyplass utenfor Stockholm. Foto: AFP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1993 kapret den russiske mannen et innenriksfly i Russland. I 2014 fremsatte han bombetrussel mot et Norwegian-fly. Nå er mannen fengslet igjen - etter at han ville hente katten sin i Borås.

Den russiske mannen ble utvist på livstid fra Sverige etter å ha fremsatt bombetrussel mot flyplassen Arlanda i 2015. I 1993 kapret samme mann et russisk inneriksfly på vei til St. Petersburg og tvang det til å lande på Arlanda flyplass utenfor Stockholm. Og i 2014 hevdet russeren at det var en bombe i bagasjerommet under en flyvning med Norwegian mellom Danmark og Norge. Flyet måtte dermed nødlande på Landvetter ved Göteborg, og mannen ble pågrepet og idømt 1,5 års fengsel.

Nå er den 52 år gamle mannen idømt fengselsstraff igjen - etter at han forsøkte å hente sin katt i Borås i Sverige, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

Mannen kom ikke lenger enn til passkontrollen ved Øresundsbroen før han ble stoppet. Nå er mannen av retten i Malmö idømt en måneds fengsel for brudd på utlendingsloven. Utvisningen på livstid fra Sverige står fortsatt ved lag, skriver TT.

Under rettssaken påsto mannen at han hadde tatt seg til Sverige for å begå terror, og at han hadde nevnt katten i et forsøk på å slippe fri. Svenske myndigheter festet imidlertid ingen lit til denne forklaringen.

Under rettssaken kom det også fram at mannen faktisk har en katt på et kattepensjonat i Borås. Ifølge svenske påtalemyndigheter heter katten Gosoya og har bodd på pensjonatet i tre år.

Den russiske mannen har jevnlig betalt for kattens kost og losji i disse tre årene, og før han forsøkte å ta seg inn til Sverige skal han ha ringt kattepensjonatet og fortalt at han nå ville komme og hente kjæledyret sitt.

Populært