Meny

Suu Kyi besøker konfliktrammede Rakhine

Myanmars sivile leder Aung San Suu Kyi har ankommet Rakhine i sitt første besøk til den myanmarske delstaten. Foto: Aung Shine Oo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myanmars leder Aung San Suu Kyi har ankommet Rakhine i sitt første besøk til den myanmarske delstaten siden offensiven fra regjeringsstyrker tidligere i år.

Suu Kyi er i Sittwe, og hun vil dra til Maungdaw og Buthiduang også, bekrefter en offisiell tjenestemann.

– Det vil bli en dagstur, sier talsmann for regjeringen Zaw Htay til nyhetsbyrået AFP. Htay ville av sikkerhetshensyn ikke avsløre Suu Kyis planer for besøket.

Regjeringen har ifølge AFP uttalt at en plan er underveis for å få hjem rohingya-muslimene som har flyktet fra volden.

Landets sivile leder Aung San Suu Kyi er blitt kritisert for ikke å ha grepet inn mot de militære under offensiven i Rakhine-provinsen. Hun sa i en tale i september at flyktninger med bekreftet statsborgerskap vil bli sluppet inn igjen i Myanmar.

FN har anslått at 582.000 rohingya-muslimer har flyktet til Bangladesh fra sine hjem i Myanmar siden 25. august.

Rohingyaer er en svært marginalisert folkegruppe i Myanmar som nektes statsborgerskap fordi de av myanmarske myndigheter stort sett regnes som ulovlige innvandrere fra Bangladesh.

De er ikke anerkjent som en egen folkegruppe og kalles derfor bengalere, ikke rohingyaer, i Myanmar. Store deler av Myanmars buddhistiske befolkning deler dette synet.

Om lag halvparten av rohingyaene som har vært bosatt i Myanmar, har flyktet til Bangladesh.

Populært