Meny

Dette skal være mannen bak terrorangrepet på Manhattan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere medier utpeker 29 år gamle Sayfullo Saipov, som gjerningspersonen bak et terrorangrep på Manhattan i New York.

Det var tirsdag kveld at en gjerningsperson kjørte ned flere mennesker på en sykkelsti på Manhattan. Åtte personer skal være drept.

Gjerningspersonen ble skutt i magen av en politibetjent rett etter angrepet, og personens identitet er foreløpig ikke bekreftet offisielt.

Flere amerikanske medier utpeker imidlertid Sayfullo Saipov fra Usbekistan, som mannen bak angrepet.

Hadde «green card»

Ifølge ABC News er Saipov fra Tasjkent, hovedstaden i Usbekistan. Han skal ha kommet til USA i 2010 gjennom et såkalt «Diversity Visa Lottery».

Ifølge The New York Times hadde Saipov «green card», altså permanent oppholdstillatelse i USA.

Abc News skriver at Saipov har bodd i Cincinatti, Tampa og i Paterson i New Jersey. På sistnevnte sted sammen med sin kone, og deres tre barn.

Bakgrunn: Vennegjeng fra Argentina drept i terrorangrep i New York

Skal ha ropt «Allahu Akbar»

ABC News skriver videre at Saipov skal ha jobbet for et par transportfirmaer i USA. Han skal også ha arbeidet som sjåfør for Uber, noe Uber har bekreftet ovenfor både Abc News og CBS News.

Ifølge kilder CBS News har snakket med, skal gjerningspersonen ha ropt «Allahu Akbar», da han forlot bilen etter angrepet. Flere skriver også at det skal ha blitt funnet en lapp på stedet, som kan vise tilknytning til terrorgruppen IS.

I politiets søkelys tidligere

The New York Times og CNN skriver at Saipov skal ha vært i politiets søkelys før. CNN skriver at han blant annet skal ha blitt arrestert, etter at han ikke dukket opp i retten etter et mindre alvorlig lovbrudd.

Ifølge NRK fortalte New York-guvernør, Andrew Cuomo, på en pressekonferanse at 29-åringen var en «ensom ulv», og det ikke finnes noen beviser som tyder på at han var en del av et større nettverk.

En person The New York Times har snakket med, beskriver at han opplevde Saipov som en god person som likte USA.

Les også: Trump adresserer IS etter terrorangrepet i New York

Populært