Meny

Vennegjeng fra Argentina drept i terrorangrep i New York

Video: Slik skjedde angrepet. Politi, brannvesen og vitner beskriver hendelsesforløpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem argentinere og en belgier er blant de åtte drepte i terrorangrepet i New York tirsdag kveld.

Det bekrefter Argentinas utenriksdepartement overfor nyhetsbyrået DPA. Ofrene skal ha vært på besøk fra den argentinske byen Rosario, 300 kilometer nord for Buenos Aires.

Tidligere klassekamerater fra Argentina var på sykkelferie i New York. Nå er fem av dem døde etter terrorangrepet på Manhattan. Foto: Skjermdump fra Facebook/VG

Turistene var på sykkeltur gjennom Manhattan da de ble truffet av gjerningsmannens pickup.

Et annet medlem av gruppen med argentinere er blant de elleve som ble skadd.

Den sjette av de døde er belgisk statsborger.

– Det er med tungt hjerte at jeg kan meddele at det er et belgisk offer på Manhattan. Mine kondolanser går til familien og venner, skrev visestatsminister og utenriksminister Didier Reynders på Twitter.

Les også: Obama: – Newyorkere er så tøffe som man kan få blitt

Kilder: Gjerningsmannen i New York fra Usbekistan

Trump adresserer IS etter terrorangrepet i New York

29 år gammel mann fra Florida

«Mine tanker går til alle som er berørt av dette forferdelige angrepet på Manhattan. Vi står sammen med USA i vår felles kamp mot terrorisme», het det i en Twitter-melding fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

En politibetjent på stedet der åtte mennesker ble drept og elleve såret i New York. Foto: Andres Kudacki / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ifølge flere politikilder er det en 29 år gammel mann fra Tampa i Florida som står bak ugjerningen. Han ble pågrepet etter å ha blitt skutt av politiet da han gikk ut av bilen sin.

Han skal ha ropt «Allahu Akbar» – «Gud er størst» på arabisk – da han forlot kjøretøyet, ifølge flere amerikanske medier. Dette er et vanlig kamprop blant ytterliggående islamister.

Utenriksdepartementet i Oslo opplyser til NTB onsdag morgen at de ikke har opplysninger som tyder på at nordmenn ble rammet av angrepet.

Populært