Meny

Fem stortingsrepresentanter i New York under terrorangrepet

En sjåfør meide ned flere personer på en travel sykkelsti noen kvartaler unna World Trade Center tirsdag. Minst åtte er drept og 15 såret, ifølge New York-politiet. Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Stortingets delegasjon til FN er i New York, men var langt unna hendelsen der minst åtte mennesker ble påkjørt og drept tirsdag kveld.

Fremskrittspartiets idrettspolitiske talskvinne Silje Hjemdal og fire andre stortingsrepresentanter i Stortingets delegasjon til FN informerer i en SMS til NTB at de er trygge.

– En forferdelig tragedie i det som skulle være en dag for folkefest i gatene, skriver Hjemdal videre.

Delegasjonen var i Washington Park på Manhattan med barn og voksne som feiret halloween da de fikk varsel om skyting. De vendte raskt tilbake til hotellet.

– Det er mobilisert mye politi i gatene, og det er bemerkelsesverdig lite folk ute i gatene, skriver stortingsrepresentant Hege H. Liadal (Ap) i en epost til NTB.

– Det er så utrolig feigt å ta andres liv at jeg finner ikke ord, skriver Liadal videre.

De andre delegatene er Per Olaf Lundteigen (Sp), Solveig Abrahamsen (H) og Tuva Moflag (Ap). Stortingsrepresentantene reiser hjem fra New York 10. september.

En sjåfør meide ned flere personer på en travel sykkelsti noen kvartaler unna World Trade Center tirsdag. Minst åtte er drept og 15 såret, ifølge New York-politiet.

– Dette var en terrorhandling, og en svært feig terrorhandling fordi den var rettet mot uskyldige sivile, sa New Yorks ordfører Bill de Blasio.

Populært