Stoltenberg: Nord-Korea er en global trussel

<p>NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg kaller Nord-Korea for en global trussel og sier han støtter strengere sanksjoner mot landet. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix</p>
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg kaller Nord-Korea for en global trussel og sier han støtter strengere sanksjoner mot landet. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix Foto: Virginia Mayo / AP

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg kaller Nord-Korea for en global trussel og sier han støtter strengere sanksjoner mot landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen kom under et besøk i Japan, som har vært ett av målene for provokasjonene fra Nord-Korea. Stoltenberg er i Japan for å møte statsminister Shinzo Abe og forsvarsminister Itsunori Onodera.

– Vi er like urolige over den provoserende og hensynsløse oppførselen til Nord-Korea, sa Stoltenberg i en tale til en gruppe sikkerhetseksperter og tjenestemenn i forsvarsdepartementet.

– Det er virkelig farlig, det utgjør en direkte trussel til landene i denne regionen, men også en global trussel, la han til.

Ordkrigen mellom president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un har blitt trappet kraftig opp de siste månedene etter at Nord-Korea har gjennomført en atomprøvesprengning og flere missiltester, og begge to har kommet med trusler om å utslette hverandre.

Stoltenberg sa at NATO støtter strengere sanksjoner og at en fredelig løsning er målet.

– NATO støtter et sterkt politisk, diplomatisk og økonomisk press på Nord-Korea, og vi ønsker strengere sanksjoner velkommen, sa han.

Les også:

Bankran, svindel, spionasje og hevn

Mattis sier atomtrusselen fra Nord-Korea er økende

Mattis: Krig mot Nord-Korea er ikke målet vårt

Personvernpolicy