Åpen for alle - alltid

Svensk politi reagerer kraftig på skyting mot politibolig i Västerås

Flere skudd ble natt til lørdag avfyrt mot huset til en politimann. Skuddene var så kraftige at de gikk gjennom huset, og minst ett skudd traff nabohuset. Foto: Per Groth / TT / NTB scanpix
Flere skudd ble natt til lørdag avfyrt mot huset til en politimann. Skuddene var så kraftige at de gikk gjennom huset, og minst ett skudd traff nabohuset. Foto: Per Groth / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst tolv skudd rammet natt til lørdag huset til en politimann i Västerås mens han og familien lå og sov. Bare flaks at ingen ble skadd, mener svensk politi. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer er tatt inn til avhør, men politiet vil ikke opplyse om de er blitt siktet eller hva slag forbindelse de har til saken.

Familien ble etter skytingen ført til et beskyttet sted. Det dreier seg om to voksne og to barn, skriver svenske medier.

Skuddene var så kraftige at de gikk gjennom huset, noe som betyr at også andre personer ble utsatt for fare, opplyser kilder til nyhetsbyrået TT. Minst ett skudd skal ha truffet nabohuset.

– Det er store ødeleggelser i huset. Det er mengder med grovkalibrede patroner som ligger utenfor, sa regionpolitisjef Carin Götblad på en pressekonferanse lørdag.

– Dette er en vanlig, dyktig politimann som er blitt utsatt. Det er svært alvorlig. Det er ren flaks at ingen ble truffet, sier hun videre.

Hun opplyser at familien ikke har det bra, og at de får all mulig støtte etter den skremmende opplevelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Automatvåpen?

Kilder opplyser til Aftonbladet at skuddene ble avfyrt med automatvåpen.

Politiet selv har ikke opplyst hva slags våpen som ble brukt.

– Vi vet at et flertall av skuddene ble avfyrt mot boligen med et grovkalibret våpen, sier politiets pressetalsmann Daniel Wikdahl.

– Dette er et forkastelig angrep mot hele samfunnet. Det er feige personer som via nære slektninger forsøker å ramme dem som kjemper for andres trygghet og sikkerhet, sier rikspolitisjef Dan Eliasson til Expressen.

Han mener det bare er én måte å håndtere den grove volden på, med «enda mer kraft».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hæren i sorg: Sersjant Hågen Skattum (21) omkom i sprengningsulykke i Troms

– Angrep på politiet

Hendelsen etterforskes som et drapsforsøk. En ikke navngitt kilde sier til nyhetsbyrået TT at politiet jobber ut ifra en teori om at angrepet er rettet mot politiet generelt i forbindelse med politiets arbeid mot grov kriminalitet i regionen. Västerås ligger cirka 10 mil nordvest for Stockholm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges justisminister Morgan Johansson omtaler hendelsen som «et avskyelig angrep på rettsvesenet».

– Den utsatte familien må nå få den støtten den trenger, og alle tilgjengelige ressurser må settes inn for å spore opp og pågripe gjerningsmennene. Å bekjempe den systemtruende organiserte kriminaliteten er den viktigste kriminalpolitiske oppgaven nå, skriver Johansson i en pressemelding.

Les også: Tusenvis demonstrerer mot katalansk løsrivelse i Madrid