Flere drept i selvmordsangrep i Mogadishu

En såret mann blir båret vekk fra åstedet for lørdagens selvmordsaksjon i Mogadishu i Somalia. Ekstremistgruppa al-Shabaab sier den står bak angrepet. Foto: AP / NTB scanpix
En såret mann blir båret vekk fra åstedet for lørdagens selvmordsaksjon i Mogadishu i Somalia. Ekstremistgruppa al-Shabaab sier den står bak angrepet. Foto: AP / NTB scanpix

Minst 13 personer ble drept og mange andre såret i to selvmordsangrep i Somalias hovedstad Mogadishu lørdag. Ekstremistgruppa al-Shabaab sier den står bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bil full av sprengstoff eksploderte utenfor hotellet Nasa-Hablod i sentrum av byen lørdag ettermiddag. Ifølge politiet og øyenvitner sprang flere gjerningsmenn deretter inn på hotellet der de havnet i skuddveksling med politi. Like etterpå eksploderte en bilbombe i et veikryss like ved.

Hotellet er et hyppig brukt møtested for politikere og ansatte i regjeringsapparatet, og en polititalsmann sier alt tyder på at de to bilbombene var et samordnet angrep.

En talsmann for ekstremistgruppa al-Shabaab sier den står bak angrepet, og gruppa hevder de har flere angripere inne i hotellbygningen og at angrepet fortsatt pågår lørdag kveld.

13 mennesker er bekreftet døde, men politiet sier tallet på drepte trolig vil stige. Det er mange sårede etter angrepet.

Mogadishu har vært rammet av flere store bombeangrep de siste årene, senest 14. oktober da over 350 mennesker ble drept idet en lastebil full av sprengstoff eksploderte utenfor et hotell i sentrum av byen.

Dette angrepet var det verste selvmordsangrepet i det krigsherjede landet. Ingen har så langt tatt på seg skylden for angrepet, men myndighetene anklaget al-Shabaab for å stå bak.

Gruppa har gjennomført mange lignende angrep i Mogadishu.

Les også: Tusenvis demonstrerer mot katalansk løsrivelse i Madrid

Personvernpolicy