Ekvatorial-Guineas presidentsønn dømt til tre års betinget fengsel av fransk domstol

Ekvatorial-Guineas visepresident Teodorin Nguema Obiang Mangue ble i en fransk domstol dømt til tre års betinget fengsel for underslag og korrupsjon.
Ekvatorial-Guineas visepresident Teodorin Nguema Obiang Mangue ble i en fransk domstol dømt til tre års betinget fengsel for underslag og korrupsjon. Foto: Frank Franklin Ii / AP

Sønnen til presidenten i Ekvatorial-Guinea er i en fransk domstol dømt til tre års betinget fengsel for blant annet underslag og korrupsjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

48 år gamle Teodorin Nguema Obiang Mangue ble også gitt en betinget bot på 30 millioner euro, som tilsvarer i underkant av 290 millioner kroner. Fordi både fengselsstraffen og boten ble gjort betinget, må Obiang kun sone eller betale dersom han gjentar lovbruddene i Frankrike.

Obiang var tiltalt for å ha stjålet store summer fra hjemlandets statskasse til å finansiere luksusvarer i Frankrike. Han ble tiltalt for korrupsjon, hvitvasking og underslag etter en mangeårig etterforskning.

Obiang var ikke selv til stede under rettssaken, og har omtalt den som en farse. Hans advokater anklager Frankrike for å blande seg inn i Ekvatorial-Guineas statsanliggender.

Den franske domstolen slo derimot fast at selv om Obiang ikke kan dømmes i Frankrike for gjerninger i hjemlandet, kan han straffeforfølges for å ha hvitvasket penger til personlige formål.

Personvernpolicy