To amerikanske kvinner reddet etter over 150 dager på sjøen

To amerikanske kvinner som i vår la ut på seiltur fra Hawaii med Tahiti som reisemål, er reddet etter mer enn fem måneder på havet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planen var å nå Tahiti etter noen uker på havet, men 30. mai ble båtmotoren ødelagt under en storm. De to kvinnene håpet de kunne nå land ved å bruke seil, melder fjernsynskanalen CBS News.

Etter to måneder i Stillehavet begynte de å sende nødsignaler, men ingen fartøy var nær nok til å fange signalene siden de var ute av kurs i forhold til de store seilrutene.

De to kvinnene og deres to hunder overlevde fordi de hadde tilstrekkelig med frysetørket mat, havremel, pasta og vannrensingsutstyr.

Jennifer Appel og Tasha Fuiaba, begge fra Honolulu, seilte langt forbi Tahiti og var hundrevis av sjømil ute av kurs. De begynte å sende ut nødsignaler daglig.

Tirsdag denne uken ble de oppdaget av et taiwansk fiskefartøy rundt 1.500 kilometer sørøst for Japan. Fartøyet kontaktet Kystvakten på den lille amerikanske øya Guam, som koordinert nødhjelpsinnsats med japanske, taiwanske og amerikanske myndigheter.

Onsdag morgen så de to seilerne USS Ashland fra den amerikanske flåten og visste at de var reddet.

Personvernpolicy