Trump hyller Kinas president

USAs president Donald Trump.
USAs president Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP

Donald Trump har gratulert Kinas president Xi Jinping med en ny periode som leder for landets kommunistparti. – En enestående opphøyelse, mener Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Xi Jinping er en mektig mann. Jeg mener han er en veldig bra person, sier den amerikanske presidenten til TV-selskapet Fox.

Trump tror Xi nå kan gi inntrykk av å være «kongen av Kina». Det har knapt skjedd før i Kina at noen stiger i gradene slik Xi gjør, mener Trump.

Xi ble denne uken som ventet utpekt til leder av kommunistpartiet for en ny femårsperiode – og i tillegg fikk han navnet sitt skrevet inn i partiets «grunnlov». Kommunistpartiet har all politisk makt i Kina, og Xi ble gjenvalgt som leder av partiets sentralkomité.

Trump mener forholdet mellom ham og Xi er svært godt, og de to skal møtes når den amerikanske presidenten besøker Kina neste måned.

– Noen vil si vi har det beste president-til-president-forholdet, framholder Trump.

I en Twitter-melding skriver Trump at han har snakket med Xi og gratulert ham med den «enestående opphøyelsen». De to diskuterte også handel og konflikten om Nord-Koreas raketter og atomvåpen.

Personvernpolicy