Thailand sier farvel til kong Bhumibol

I Thailand har den fem dager lange begravelsesseremonien for kong Bhumibol begynt, ett år etter at han døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusenvis av sørgekledde thailendere har møtt opp i Bangkok for å ta farvel med den høyt aktede monarken, som døde 13. oktober i fjor.

Begravelsesseremonien i hovedstaden skal pågå i fem dager, fram til søndag, og vil inneholde flere buddhistritualer, tradisjonell musikk og teaterforestillinger.

Sørgende nasjon

Avskjeden begynte onsdag med en buddhistisk seremoni i Dusit-palasset i Bangkoks historiske kvarter.

Nasjonen har brukt ett år på å forberede seg til kongens bisettelse etter at han døde i fjor etter 70 år på tronen.

Se video:(saken fortsetter under videoenTorsdag morgen vil en urne, som representerer kong Bhumibols legeme, bli fraktet til et forgylt krematorium, bygd i tiden etter monarkens død.

Tradisjonelt sett har asken til avdøde kongelige forblitt i en urne. Men den avdøde kongen har valgt å heller bli satt i en kiste, med urnen plassert ved siden av for hengivenhet.

VIDEO: Thailands kong Bhumibol er død etter lang tids sykdom. Han ble 88 år gammel.

Frivillighet

Det er kun statskontrollert TV som vil kunne sende direktesendinger fra seremonien. 250.000 mennesker er forventet i gatene når det hele begynner.

Flere tusen thailendere jobber også frivillig under begravelsesseremonien. Mange mener frivillighet er en måte å vise sin respekt for kong Bhumibol på.

Jiranun Koohacharoen, som jobber for Thailands inntektsdepartement, har meldt seg som frivillig i en park i Bangkok hvor sørgende kan observere bisettelsen.

– Jeg er frivillig fordi jeg vil gi tilbake til Hans Majestet. Det er en stor begivenhet, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe, forteller han.

Personvernpolicy