Mann drept av bombe i Kiev – politiker såret

En mann ble drept og tre andre såret da en bombe eksploderte i Ukrainas hovedstad Kiev onsdag, opplyser landets innenriksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Kievs Espresso TV er en av de skadde den radikale politikeren Igor Mosiychuk (45). Bomben eksploderte ute på gaten da han hadde gikk ut av studioet til fjernsynskanalen etter å ha blitt intervjuet.

Mannen som ble drept er i 30-årsalderen og var en av politikerens livvakter. Han døde på vei til sykehuset.

– Drapsforsøket mot Mosiychuk er knyttet til hans profesjonelle aktiviteter og politiske synspunkter. Det er åpenbart at dette er verket til våre fienders hemmelige tjenester, skrev det radikale partiets leder Oleg Lyashko på Facebook.

Det ukrainske innenriksdepartementet har så langt ikke klargjort om eksplosjonen håndteres som et drapsforsøk eller gått ut med opplysninger om hva som kan ha forårsaket den.

Eksplosjonen er den siste i en rekke som har vært rettet mot politikere og en journalist i landets hovedstad.

Den russiske advokaten Denis Voronenkov – en Kreml-kritiker som flyttet til Kiev – ble skutt ned på åpen gate i Kiev i mars. Den systemkritiske journalisten Pavlo Sheremet ble drept da en bilbombe eksploderte i juli i fjor. Ingen av sakene er oppklart.

Det radikale partiet er imot regjeringens politikk, men har tidligere vært villig til å samarbeide med myndighetene.

Personvernpolicy