Tenåring overlevde haiangrep i Australia

En australsk tenåring overlevde i helgen et haiangrep utenfor sørkysten av landet. Her fra populære Bondi Beach ved Sydney på østkysten. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
En australsk tenåring overlevde i helgen et haiangrep utenfor sørkysten av landet. Her fra populære Bondi Beach ved Sydney på østkysten. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 15 år gammel jente ble søndag angrepet av en stor hvithai på Australias sørkyst, men kom seg på mirakuløst vis fra det med livet i behold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sarah Williams var ute i en åpen kajakk og fisket etter blekksprut da den 15 fot lange haien gikk til angrep utenfor Normanville rundt 7,5 mil sør for Adeleide.

Den australske jenta skrek til da hvithaien stanget borti båten gjentatte ganger slik at hun ble slynget ut i sjøen. Faren hørte ropene og kom til unnsetning sammen med hennes storebror.

De fikk trukket henne opp i gummibåten de satt i og brakt henne i sikkerhet. Haien fulgte etter båten deres i ti minutter før den ga opp forfølgelsen.

– Det var alt du kan forestille deg i Haisommer-filmen, sa 15-åringen etterpå som kom seg fra det med skrekken og noen mindre kutt og skrubbsår.

Hun sier til The Advertiser at føttene hennes kom borti haien da hun var i ferd med å komme seg om bord i kajakken igjen.

– Jeg brukte faktisk kroppsvekten til haien for å komme meg oppi, sa hun.

Det har vært mer enn et dusin episoder med haier utenfor Australias kyst i år, inkludert en 17 år gammel jente som ble tatt i Vest-Australia.

Eksperter sier at angrepene øker etter hvert som vannsport blir stadig mer populært og agnfisket beveger seg nærmere land, men angrep med dødelig utgang er fortsatt sjeldne.