USA ber irakiske styrker beherske seg

En irakisk regjeringssoldat holder vakt utenfor den kurdiske landsbyen Altun Kupri, ikke langt fra byen Arbil i Nord-Irak. Foto: AP / NTB scanpix
En irakisk regjeringssoldat holder vakt utenfor den kurdiske landsbyen Altun Kupri, ikke langt fra byen Arbil i Nord-Irak. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA ber irakiske regjeringsstyrker begrense sine bevegelser i de kurdiskdominerte områdene nord i Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– For å unngå flere misforståelser og flere angrep ber vi sentralregjeringen i Irak om å roe ned situasjonen gjennom å begrense regjeringsstyrkens forflytninger i de omstridte områdene, sier talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet Heather Nauert i en uttalelse.

Fredag støtte irakiske og kurdiske styrker sammen i den nordlige Kirkuk-provinsen i Irak, et område begge mener de har rett til.

President Trump har tidligere uttalt at USA ikke vil ta side i konflikten mellom kurderne i Nord-Irak og regjeringen i Bagdad.

Begge parter har fått USAs støtte i kampen mot det ytterliggående islamistgruppa IS, og begge er derfor utrustet med amerikanske kjøretøy og våpen og har i stor grad fått samme opplæring av amerikanske instruktører og militære rådgivere.

Kampen mot IS ga kurdiske peshmergastyrker kontroll over store deler av Nord-Irak, men flere områder ble gjenerobret av irakiske styrker denne uka.

Les også: Kurdisk plan om uavhengighet går i vasken

– Irak har tatt kontroll over hele Kirkuk-provinsen