TV4 tar programleder av lufta etter anklager om seksuell trakassering

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske TV4-profilen Martin Timell tas av lufta etter anklager om at han i årevis har trakassert kvinnelige medarbeidere seksuelt. Timell sier han beklager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er stor forskjell på hvordan jeg har oppfattet meg selv i denne bransjen og hvordan virkeligheten har vært. Jeg har ikke skjønt at jeg har fått folk til å føle seg svært ille, sier Timell til Expressen.

Kort tid i forveien besluttet TV4-sjef Casten Almqvist å fjerne samtlige programmer der Timell har deltatt.

– Vi kan allerede nå konstatere at vi ikke har vært tilstrekkelig tilstedeværende og til og med har lukket øynene for problemer som vi burde ha reagert på langt tidligere, sier Almqvist.

Timell ble torsdag tatt ut av tjeneste som følge av anklager om seksuell trakassering, sjåvinisme og homofobi. Ifølge anklagene har han i flere år utsatt kvinnelige medarbeidere for seksuell trakassering.

– Dette er lavmål for oss som organisasjon, ansvarlige ledere og kulturen som jeg selv er øverste ansvarlig for, sier Almqvist.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV4 har nå beordret ekstern gransking som et advokatfirma skal stå for, for å kartlegge kanalens arbeidsmiljø og komme med eventuelle forslag til endringer. Det er også planlagt innføring av nye retningslinjer for samarbeid med produksjonsselskaper.

– Jeg er sjokkert over at jeg har gjort så mye feil. Jeg har alltid gått inn for å ha det moro, for å dra spøker som noen ganger har gått over grensen, og jeg har ikke oppfattet at det har gjort at folk har følt seg dårlig. Det ble et sjokk for meg. Jeg må vurdere hele min tilnærmingsmåte, sier Timell.