Sture Bergwall krever 15 millioner kroner av den svenske staten

Sture Bergwall søker om millionerstatning fra den svenske staten. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix
Sture Bergwall søker om millionerstatning fra den svenske staten. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sture Bergwall, som tidligere var kjent som Thomas Quick, krever en erstatning på 15 millioner svenske kroner fra den svenske staten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erstatningen kreves for de årene han har vært frihetsberøvet og de psykiske lidelsene han ble påført i årene fra 1993 til 2002, da han het Thomas Quick og ble feilaktig dømt for i alt åtte drap.

Det var etter å ha blitt innlagt på et psykiatrisk sykehus i 1991 at han begynte å erkjenne det ene drapet etter det andre, i alt over 30 drap.

I 2008 fortalte han imidlertid at han ikke hadde begått noen av dem, og i 2013 ble han formelt frikjent for alle drapene han tidligere var dømt for.

Blant personene Bergwall hevdet å ha drept, var niåringen Therese Johannessen, som ble sporløst borte fra Fjell i Drammen i 1988.

Bergwall ble dømt til psykiatrisk behandling i 1991, men i sin erstatningssøknad argumenterer han for at han skulle ha vært skrevet ut året etter. I forbindelse med saken har både sykehuset han ble behandlet på, påtalemyndigheten og forvarerne hans, fått kraftig kritikk.

Aktuelt:

Riksadvokaten beklager ikke Quick-tabbene

Therese-saken overføres til Cold case-gruppa

Thereses mor: – Jeg er avventende optimist