Milliardærer angripes av svindlere

I midten av september var Sir Richard Branson nok en gang bekymret for en orkan som var ventet inn over British Virgin Islands. Seks måneder tidligere ble han utsatt for en svindel - og selv misbrukt etter at orkanen Irma hadde rammet øygruppen.
I midten av september var Sir Richard Branson nok en gang bekymret for en orkan som var ventet inn over British Virgin Islands. Seks måneder tidligere ble han utsatt for en svindel - og selv misbrukt etter at orkanen Irma hadde rammet øygruppen. Foto: Lphot Joel Rouse / Handout / EPA
Artikkelen fortsetter under annonsen

Virgin-eieren Richard Branson, en britisk mange-milliardær, forteller åpent om svindelforsøket – og at han selv ble misbrukt av svindlerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For et halvt år siden fikk Richard Branson, den verdenkjente britiske business-mannen, en telefon fra en mann som presenterte seg som forsvarsministeren Sir Michael Fallon.

Forretningsmannen forteller om opplevelsen på selskapets egne nettsider i dag, tirsdag. Han beklager at han ikke tidligere har gått ut med informasjonen som kunne ha stanset en meget kløktig svindler.

Ba om løsepenger

Branson fikk under samtalen beskjed om at alle andre måtte forlate rommet fordi han ville diskutere en svært sensitiv sak: En britisk diplomat var kidnappet av terrorister og det var nødvendig å betale ut løsepenger.

Mannen hørtes akkurat ut som Sir Fallon og sa at britiske myndigheter aldri betalte ut slike, men at det var nødvendig denne gangen. Så hvis Branson kunne legge ut 5 millioner US-dollar ville britiske myndigheter finne en måte å tilbakebetale ham på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kritiserer norsk fredspris til Richard Branson

Og for å forsikre ham mot eventuell tvil skulle Branson sende en person til departementet og kontakte en spesiell sekretær, si kodenavnet «Davenport» og få bekreftet historien.

Ble mistenksom

Branson, som blant annet eier flyselskapet Virgin, blir likevel mistenksom og klarer å avdekke at dette handler om et svindelforsøk.

Illustrerende nok eier Virgin-magnaten også øya Necker, som er en del av De britiske jomfruøyene (Virgin Islands), og hvor han også bor.

Da han nylig klarte å koble seg opp online på øya si, etter at orkanen Irma hadde lagt store deler av øygruppen øde, og fikk lest eposter, ble han klar over at hans eget navn var misbrukt i en vellykket svindel.

Les også: Orkanen Irma har tatt tre liv og forårsaket stor skade

«Vi måtte være forsiktige»

En amerikansk forretningsmann hadde latt seg lure og utbetalt 2 millioner US-dollar til en som hadde presentert seg som Branson og i nød etter Irmas herjinger!

I sitt innlegg på nettsidene til Virgin beklager nå Branson at han ikke tidligere har fortalt om svindelforsøket, «men vi måtte være forsiktige på grunn av pågående etterforskning», skriver han.