88 år gammel «nazi-bestemor» dømt til fengsel i Tyskland

Den 88 år gamle «nazi-bestemoren» Ursula Haverbeck er dømt til seks måneders fengsel i Tyskland, etter å ha nektet for at holocaust fant sted. Foto: AP / NTB scanpix
Den 88 år gamle «nazi-bestemoren» Ursula Haverbeck er dømt til seks måneders fengsel i Tyskland, etter å ha nektet for at holocaust fant sted. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

88 år gamle Ursula Haverbeck, som tyske medier har døpt «nazi-bestemoren», er dømt til seks måneders fengsel for å nekte for at holocaust fant sted.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haverbeck har fått fem lignende dommer tidligere, men har aldri sonet ettersom ankene fortsatt er til behandling.

88-åringen har ved en rekke anledninger offentlig nektet for at millioner av jøder og andre ble drept i nazistenes konsentrasjonsleirer. Slik holocaust-fornektelse sidestilles med å spre rasehat i Tyskland og er forbudt ved lov.

Under den siste rettssaken ble det vist til uttalelser Haverbeck kom med i januar, da hun benektet eksistensen av gasskamre i Auschwitz-leiren og at 1,1 millioner fanger døde der.

Til sitt forsvar hevdet 88-åringen at hun bare hadde sitert fra en bok, og hun har alt anket dommen som lyder på seks måneders fengsel.

Tyske medier har lenge omtalt Haverbeck som «nazi-bestemoren» og har blant annet vist til at hun tidligere ledet et senter for høyreekstreme som spredte nazipropaganda og ble stengt av myndighetene i 2008.

Hun har også stått fram på tysk TV og hevdet at «holocaust er den største og mest vedvarende løgnen i historien».

Personvernpolicy