Tyrkia tilbyr Irak hjelp mot kurderne i Kirkuk

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan samarbeider gjerne med Irak mot kurderne. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan samarbeider gjerne med Irak mot kurderne. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyrkias regjering sier den gjerne hjelper den irakiske regjeringen med å kaste ut kurdiske styrker fra den omstridte byen Kirkuk i Nord-Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er klare for enhver form for samarbeid med den irakiske regjeringen for å få slutt på PKKs nærvær på irakisk territorium, heter det i en uttalelse fra det tyrkiske utenriksdepartementet mandag.

Tyrkia er selv i krig med den væpnede fløyen av Kurdistans arbeiderparti (PKK) sørøst i landet, og regjeringen i Ankara frykter at landets kurdiske minoritet vil forsøke å danne en egen uavhengig stat, slik kurderne i Nord-Irak streber etter.

Den tyrkiske regjeringen varsler også at den fra nå av vil forholde seg til den irakiske regjeringen i Bagdad, ikke irakiske-kurdiske ledere, slik den har gjort de siste årene.

Tyrkia har i likhet med Iraks regjering reagert kraftig på folkeavstemningen om uavhengighet som ble holdt i de selvstyrte kurdiske områdene i Nord-Irak 25. september.

– Vi advarer den regionale regjeringen i Kurdistan mot å gjøre enda flere grove feil i tillegg til de den har gjort tidligere, skriver det tyrkiske utenriksdepartementet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden