Tusenvis av kurdere flykter fra Kirkuk

Irakiske soldater fotografert sør for Kirkuk. Den irakiske regjeringshæren har iverksatt en offensiv for å gjenerobre byen tre år etter at kurdiske styrker tok kontroll over området. Kirkuk ligger utenfor området som har status som Iraks selvstyrte kurdiske region, Kurdistan. Foto: AP / NTB scanpix
Irakiske soldater fotografert sør for Kirkuk. Den irakiske regjeringshæren har iverksatt en offensiv for å gjenerobre byen tre år etter at kurdiske styrker tok kontroll over området. Kirkuk ligger utenfor området som har status som Iraks selvstyrte kurdiske region, Kurdistan. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av mennesker flykter fra den omstridte oljebyen Kirkuk i Nord-Irak etter at irakiske styrker innledet en større offensiv mot byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyktningene er på vei mot de kurdiskkontrollerte byene Sulaimaniya og Arbil, opplyser en tjenestemann i Kirkuk. Han beskriver flyktningene som kurdere.

En journalist fra det franske nyhetsbyrået AFP bekrefter at tusenvis av mennesker flykter fra byen. Journalisten sier også at det er trafikkork på veiene som leder mot den selvstyrte regionen Kurdistan. Hundrevis av biler og lastebiler står i kø.

Kirkuks befolkning består både av kurdere, turkmenere og arabere.

Samtidig blir det meldt at minst ti kurdiske peshmerga-soldater er drept i sammenstøt med irakiske styrker.

Det irakiske militæret opplyste mandag at det har tatt kontroll over store oljefelter i nærheten av Kirkuk, samt byens største militærbase.

Byen, som har cirka 1 million innbyggere, har siden 2014 vært kontrollert av kurdiske styrker.