Mogadishu rystet av kraftig bombe – minst 20 drept

Politiet venter at tallet på drepte kommer til å stige etter den voldsomme eksplosjonen i Mogadishu lørdag. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix
Politiet venter at tallet på drepte kommer til å stige etter den voldsomme eksplosjonen i Mogadishu lørdag. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 20 mennesker ble drept da en lastebilbombe gikk av ved et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu. Flere er fanget i ruinene, og dødstallet ventes å stige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innbyggere i byen forteller at eksplosjonen lørdag var den kraftigste de har opplevd på flere år.

Bomben var tilsynelatende rettet mot Safari Hotel, som ligger i en travel gate i distriktet Hodan, ikke langt unna utenriksdepartementets lokaler. Flere mennesker er fanget i ruinene av hotellet, opplyser politiet, som venter at dødstallet kommer til å stige. Redningsmannskaper er på stedet

– Det var en diger eksplosjon, forårsaket av en lastebil med eksplosiver. Den gikk av utenfor inngangen til et hotell ved veikrysset K5, sier Mohamed Adan i sikkerhetsstyrkene.

Sikkerhetsstyrker hadde fulgt etter lastebilen da den vakte mistanke i forkant av angrepet, ifølge politioverbetjenten Mohamed Hussein.

«Katastrofe»

Ingen tok umiddelbart på seg ansvar for lørdagens angrep, men den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab har tidligere utført blodige bombeangrep mot sivile i Mogadishu.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuddsalver kunne høres i området etter eksplosjonen, som førte til voldsomme ødeleggelser ved et travelt veikryss. Flere døde mennesker og blodige sandaler og sko lå strødd ved bombestedet. Biler var blåst over ende og lå brennende i gata, mens vinduer ble knust i bygninger ved siden av.

– Det var en trafikkork, og veien var full av fotgjengere og biler, sier Abdinur Abdulle, som jobber som kelner ved en restaurant i området.

– Det er en katastrofe, tilføyer han.

Forsvarsminister gikk av

Beredskapen har vært høy i Somalias hovedstad, der militæret bemanner flere veisperringer. Bomben gikk av to dager etter at sjefen for USAs Afrika-kommando var i Mogadishu for å møte Somalias president.

Samtidig gikk landets forsvarsminister og hærsjef av uten at det ble oppgitt noen offisiell forklaring.

Shabaab har den siste tiden trappet opp sine angrep mot militærbaser sør og sentralt i Somalia. USA har samtidig trappet opp droneangrep mot den al-Qaida-tilknyttede gruppa, som også kriger mot 20.000 soldater fra Den afrikanske union i landet.