Skogbrannene i CaliforniaDramatisk video: Politiet kjører inn i flammene for å redde liv

Se den dramatiske videoen over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet omkomne øker til 35. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De voldsomme skogbrannene i Californias vindistrikt fortsetter for sjette dagen på rad.

Overlevende etter brannene forteller til New York Times at flammene kom så fort at et øyeblikks nøling kunne bety forskjellen mellom liv og død for flere av de omkomne.

Bakgrunn: Dødstallet stiger etter skogbrannene i California

Nå frigir sheriffen i Sonoma en video som viser hvordan to politimenn kjører rett inn i flammehavet for å redde berge mennesker som ikke har klart å komme seg ut.

Videoen er fra California-storbrannens første døgn.

Fakta om brannene i California

* Det vestlige USA rammes årlig av store skogbranner. Varmt og tørt vær de senere årene har bidratt til å forverre problemet.

* Oktober er kjent for å være den mest utsatte tiden på året for skogbranner i California. En kilde i brannvesenet oppga tidligere denne uken at området i år har vært rammet av 1.500 flere skogbranner enn i fjor.

* For tiden raser det minst 22 forskjellige branner i vindistriktene i det nordlige California, der situasjonen fortsatt er ute av kontroll.

* Minst 35 personer er omkommet og rundt 3.500 boliger og forretningsbygg er ødelagt. Flere hundre mennesker er ikke gjort rede for, men myndighetene regner med at de fleste av disse er i god behold.

* Titusenvis er på flukt fra flammene. Bare i Sonoma er rundt 25.000 evakuert fra sine hjem på grunn av brannene.

* Blant forskere som studerer situasjonen i California, er det en utbredt enighet om at temperaturøkningen i området iallfall delvis skyldes global oppvarming.

Brannmannskaper på plass i Larkfield i California. Foto: Jae C. Hong / AP

Flere savnede

Brannmyndighetene i delstaten opplyser at 5.700 boliger og forretningsbygg blitt ødelagt. Hele 90.000 mennesker har måttet evakuere hjemmene sine. Nyhetsbyrået AP melder at 35 personer er omkommet. Samtidig er flere hundre mennesker savnet.

Brannmannskaper bekrefter at de har begynt å få noe kontroll over brannene, men er bekymret over at vindstyrken øker i området.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er ikke ute av denne krisesituasjonen, ikke på langt nær, sier lederen i Californias beredskapstjeneste, Mark Ghilarducci.

– Men vi ser noe framgang i områder brannene har herjet. Vi skal klare å stoppe flammene, fortsetter han.

Les: Charles (100) og Sara (98) døde i skogbrannen

Leter etter årsaken

Delstatens brannsjef Ken Pimlott sier at over 9.000 brannmenn kjemper mot 17 store branner. Han bekrefter også at de har klart å få kontroll på tre branner, og er nær ved å få kontroll på flere.

Men han legger til at vinden kan skape problemer ettersom det er ventet at vindstyrken vil 20 meter i sekundet natt til lørdag lokal tid.

Brannsjefen legger til at det kan ta uker før de har funnet ut hva som forårsaket skogbrannene, som er de dødeligste og mest ødeleggende i Californias historie.

Se video: Tusenvis av hus ødelagt i skogbrannene i California