Meny

Stoltenberg: Militærmakt mot Nord-Korea vil ha fryktelige konsekvenser

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg under en pressekonferanse i Romania tidligere denne uka. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg under en pressekonferanse i Romania tidligere denne uka. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Bruk av militærmakt mot Nord-Korea vil ha fryktelige konsekvenser, advarer NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

– USA har rett til å forsvare seg selv og sine allierte. Samtidig er jeg helt sikker på at ingen ønsker en militær løsning, sier Stoltenberg i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

President Donald Trump har de siste månedene trappet opp truslene mot Nord-Korea. I en tale i FN i september advarte han om at USA kan bli tvunget til å ødelegge landet fullstendig.

USAs utenriksminister Rex Tillerson opplyste noen uker senere at det fortsatt var kontakt mellom USA og Nord-Korea, og at han forsøkte å finne ut om det var grunnlag for nye forhandlinger.

Les også:   Trump vil bevise at han er smartere enn Tillerson

Litt senere skrev Trump i en Twitter-melding at Tillerson kaster bort tiden når han forsøker å forhandle med Nord-Korea. «Vi skal gjøre det som er nødvendig», skrev presidenten.

Bakgrunnen for konflikten er at Nord-Korea har nektet å stanse sitt arbeid med å utvikle atomvåpen og raketter. Nordkoreanernes begrunnelse er at de må ha slike våpen for å skremme USA fra å angripe dem.

I intervjuet med AFP understreker Stoltenberg at arbeidet med å finne en forhandlingsløsning må fortsette. I tillegg mener han Nord-Korea må settes under enda større press.

– Bruk av militærmakt vil ha fryktelige konsekvenser, og jeg tror ingen egentlig ønsker det.

Les også:  Trump fortsetter sabelraslingen mot Nord-Korea

Populært