Motivet bak Las Vegas-massakre fortsatt et mysterium

Stephen Paddock skjøt og drepte 58 mennesker og såret 489 andre før han tok sitt eget liv.
Stephen Paddock skjøt og drepte 58 mennesker og såret 489 andre før han tok sitt eget liv. Foto: AP

Nesten to uker etter massakren på 58 mennesker i Las Vegas er det fortsatt mange ubesvarte spørsmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vet verken hvorfor 64 år gamle Stephen Paddock avfyrte over 1.000 skudd mot publikum på en utendørskonsert fra et hotellvindu i 32. etasje, eller hvorfor han sluttet å skyte før politiet tok seg inn på rommet. Der ble han funnet død med et skudd i hodet.

Paddock etterlot seg ingen opplysninger som kaster lys over mysteriet, og verken de tekniske undersøkelsene, gjennomsøkningen av boligene hans eller avhør av venner og kjente har gitt svar på hvilke politiske, religiøse eller personlige motiv han kan ha hatt.

Uklar tidslinje

Etterforskerne sliter også med å fastslå hvor lang tid det tok fra Paddock skjøt og såret en sikkerhetsvakt på hotellet, til han åpnet ild ut av vinduet.

Ifølge politiet gikk det 6 minutter fra han skjøt sikkerhetsvakten til han klokka 22.05 åpnet ild ut av vinduet. Han fortsatte å skyte i 10 minutter, før det plutselig ble stille. Først to minuttere senere ankom politiet hotellrommet, der Paddock ble funnet død med et skudd i hodet.

Hotellet Paddock gjennomførte angrepet fra, stiller spørsmål ved tidslinjen politiet har utarbeidet og mener at den er uriktig.

Fakta om massakren i Las Vegas:

* 58 mennesker ble drept og 489 såret i et angrep mot publikum på en countryfestival i Las Vegas søndag kveld 1. oktober. Rundt 22.000 tilhørere var til stede under konserten.

* Gjerningsmannen var 64 år gamle Stephen Craig Paddock fra Mesquite i Nevada.

* Angrepet skjedde i det berømte strøket The Strip, der alle de store kasinoene ligger på rekke og rad.

* Paddock hadde leid et rom i 32. etasje i et hotell som ligger rett over gata, 365 meter fra konsertarenaen. Her knuste han et vindu og skjøt flere hundre skudd ned på folkemassen. Han tok deretter sitt eget liv

* Det ble funnet 23 automatvåpen på hotellrommet. Hjemme hos Paddock ble det funnet ytterligere 19 skytevåpen, samt sprengstoff.

* Etterforskningen har så langt ikke avdekket noe motiv for ugjerningen.

Gir ikke opp

– Det blir gjort mye for å avdekke hva som egentlig skjedde under denne forferdelige handlingen, sier FBIs øverste sjef Christopher Wray.

– Vi kjenner ennå ikke motivet, men det skyldes ikke at vi ikke forsøker å finne det ut. FBI gir som dere vet ikke opp så lett, forsikrer han. '

Etterforskningen har så langt avdekket at Paddock hadde hele 23 automatvåpenet på hotellrommet, og at han hadde sprengstoff og beskyttelsesutstyr i bilen sin. Det kan tyde på at han planla å flykte etter massakren, men det er ikke funnet noen opplysninger om hvor han planla å dra.

Personvernpolicy