Bekjente hevder Madsen snakket om å dumpe lik i Køge bukt

Danske Peter Madsen, som er siktet for å ha drept og partert den svenske journalisten Kim Wall, diskuterte hvordan man best kunne kvitte seg med lik, forteller tidligere bekjente. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix
Danske Peter Madsen, som er siktet for å ha drept og partert den svenske journalisten Kim Wall, diskuterte hvordan man best kunne kvitte seg med lik, forteller tidligere bekjente. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bekjente av drapssiktede Peter Madsen hevder at den eksentriske dansken snakket om hvordan man best kunne kvitte seg med lik ved å dumpe dem i Køge bukt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Madsen er siktet for å ha drept og partert den svenske frilansjournalisten Kim Wall under en tur i sin selvbygde ubåt 11. august. Levninger av Wall er senere funnet i Køge bukt.

Flere bekjente av Madsen forteller til svenske Aftonbladet at den danske oppfinneren og ubåtkapteinen tidligere har snakket om at den beste måten å kvitte seg med lik på var å dumpe dem i Køge bukt.

– Dette er noe vi har tenkt på etterpå. Da føltes det ikke så rart å snakke om dette, men i dag føles det som om han ble inspirert av dette, sier en tidligere bekjent av Madsen.

Les også: Funn av sag settes i sammenheng med drapet på Kim Wall

Politiet: Madsen nekter å forklare seg

– Plassere kroppen i fiskegarn

En annen bekjent bekrefter at drap og dumping av lik var tema.

Svenske Kim Wall forsvant da hun skulle lage en reportasje om ubåten danske Peter Madsen har bygd. Han er nå siktet for å ha drept henne. Foto: Tom Wall / AP
Svenske Kim Wall forsvant da hun skulle lage en reportasje om ubåten danske Peter Madsen har bygd. Han er nå siktet for å ha drept henne. Foto: Tom Wall / AP

– Det var under noe som kalles science-night, men til slutt så spøkte vi med at det i stedet skulle kalles crime-night ettersom emnene ofte handlet om det, sier Madsens bekjente, som selv var med på disse møtene.

Han bekrefter at et av temaene som ble diskutert, var hvordan man best kunne kvitte seg med et lik.

– En av ideene var å plassere kroppen i et fiskegarn og dumpe det i Køge bukt. Der er det mye trafikk og man får ikke dykke hvor som helst der. Dessuten er det svært vanskelig å finne noe ved hjelp av ekkolodd der, forteller han.

Først da Madsen ble pågrepet og siktet for parteringsdrap, begynte de som deltok på møtene å tenke over hva som hadde vært tema.

Les også: Familien hyller Kim Wall i ny video

Kim Walls klær kan bli nøkkelbevis: – Det er veldig interessant

Personvernpolicy